Prajitura Brath

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 17754 vizualizari

 

Hristos a inviat! A venit si a si trecut marea sarbatore. Am decis ca tot nu se poate sa nu fac o prajitura cofeinizata :P Am ales varianta Laurei Sava careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 140 gr nuca macinata prajita
  • 2 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7 lg ness
  • 150 gr nuca tocata, prajita
  • Glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • 3 lg unt
  • 4-5 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.

Crema:

Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Punem galbenusurile, pe rand. Turnam cate o lingura de ness si mixam pe viteza mare pana se omogenizeaza. La final punem nuca tocata.

Glazura:

Apa si untul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zaharul si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblare:

Crema se intinde uniform peste blat, iar glazura racita se toarna peste crema.

TIPS-URI

1

INCREDIBIL, sincer, nu credeam ca crema va iesi :P ma asteptam ca cele 7 linguri de cafea sa o taie in contact cu untul, dar nu s-a intamplat asa! A iesit foarte fina si aromata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ELENI 1

27.04.2012, 10:57

Anamaria din pacate nustiu reteta de la crantz insa eu am venit la"furat" reteta ta.Asa multumesc mult pt ce ai facut si acum fug in bucatarie sa vad ce am si ce imi lipseste pt aceasta prajitura.mA PUN PE TREABA...VORBIM

deyutzky 1

16.12.2012, 22:59

cryss0809 1

08.07.2014, 20:33

Ou crud in crema???? Periculos!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2